Terjeszkedni szeretne webáruházával az adriai országokban? A Ceneje árösszehasonlítóval ez könnyedén menni fog

A cikk megjelenése 27. 10. 2023
| 3 perc olvasás

Fontolgatja, hogy webáruházával Magyarország határain túlra is terjeszkedne? Lépjen be Horvátország, SzlovéniaSzerbia és más balkáni országok e‑kereskedelmi piacaira. Az Adriai-tenger körüli országokat alacsony konkurencia, magas GDP és a folyamatosan emelkedő online vásárlók száma jellemzi. A legismertebb árösszehasonlító adriai oldalakon való hirdetéssel a MERGADO segíthet Önnek.

Miért érdemes az Adria környékére terjeszkedni? 

Az egyik ok, amiért érdemes megfontolni, hogy a délkeleti országokban hirdesse termékeit, az az, hogy az Európai Unióhoz való csatlakozás óta a volt jugoszláv országok és azok e‑kereskedelmi piacának bevételei folyamatosan növekednek, évről évre mintegy 10%-kal. A lakosságra jutó webáruházak alacsony számával és az online vásárlók növekvő számával együtt az Adriai régió teret ad az új játékosok számára a helyi piacra való belépéshez. Milyen egyéb jellemzői vannak ennek a régiónak?

Érdekes tények az adriai e‑kereskedelmi piacról:

  • A horvátok a legutóbbi adatok szerint nagyon nyitottak a külföldről történő vásárlásra — az online vásárló horvátok fele külföldről is vásárol.
  • A vásárlások számát tekintve Horvátországban, Szlovéniában, Szerbiában és Bosznia-Hercegovinában a legnépszerűbb kategóriák a divat, majd az elektronikai cikkek és a háztartási cikkek.
  • Az egész régió (Bosznia-Hercegovina kivételével, amely még mindig tagjelölt ország) az EU-hoz tartozik. Ezt azt jelenti, hogy a logisztika hasonlóan egyszerű lesz, mint a többi európai országban.
  • Szlovénia GDP-je magasabb, mint a magyar GDP. Ezáltal lehetővé válik, hogy webáruházának nagyobb forgalmat generáljon.
  • Horvátország 2023-ban vezette be az eurót fizetési eszközként. Az ügyfeleknek nem kell majd aggódniuk a különböző árfolyamokon alapuló árváltozások miatt.

Hogyan terjeszkedjünk az adriai régióba 

Hogy termékeit láthatóvá tegye a volt Jugoszlávia országaiban, annak egyik legegyszerűbb módja a helyi árösszehasonlítók. Már beváltak a piacon, garanciát ígérnek a biztonságos vásárlásra, és a vásárlók megbíznak bennük. Az egyik ilyen árösszehasonlító oldal a Ceneje.

Ceneje.si árösszehasonlító a szlovén internet legnépszerűbb vásárlási portáljaként működik, amely 2008 óta létezik. Együtt a horvát Jeftinije.hr portállal havonta több mint 2,5 millió egyedi látogatót fogad. Több mint 1000 webáruházzal és több mint 200 márkával működik együtt, amelyek termékeiket mindkét platformon külön-külön több mint 3 millió termékoldalon mutatják be.

Hatalmas előny, hogy a Ceneje Group az adriai régió összes főbb országában tevékenykedik. Ezt a népszerű árrösszehasonlítót Szlovéniában Ceneje.si, Horvátországban Jeftinije.hr, Szerbiában idealno.rs, Bosznia-Hercegovinában pedig idealno.ba név alatt találja meg. Egy árösszehasonlítóval így egyenesen négy országot célozhat meg. A Ceneje Group 2018 óta a Heureka Group része is, ami azt jelenti, hogy Közép- és Kelet-Európa összes, 9 országában hirdetheti termékeit.

Hogyan működik a hirdetés a Ceneje oldalon  

A Ceneje, Jeftinije és Idealno 13 fő kategóriát fednek le, a fehérárutól kezdve a számítógépeken, sportfelszereléseken és divatcikkeken át a gyorsan forgó fogyasztási cikkekig. Összesen több mint 7 millió terméket kínálnak.

Első lépésként a hirdetés megkezdéséhez töltse ki ezt az űrlapot. Egy másik lehetőség, hogy közvetlenül a prodaja@ceneje.si címen keresztül lépjen velük kapcsolatba. Ezt követően a Ceneje Key Account Managerei felveszik Önnel a kapcsolatot, és végigvezetik a termék hirdetésének teljes folyamatán.

A Ceneje oldalon való hirdetéshez XML feedre van szüksége, amelyet a Ceneje számára egy URL cím segítségével küldhet el. A MERGADÓBAN már az összes Ceneje Group formátumot támogatjuk, így feedjét könnyedén átkonvertálhatja editorunkban.

Fordítsa le a feedet különböző nyelvekre

A MERGADO Translate alkalmazással semmi sem akadályozza meg a folyamatot, hogy a volt Jugoszlávia országaiba is terjeszkedjen. Segítségével már néhány kattintással lefordíthatja az összes feedet horvát vagy szlovén nyelvre.

A MERGADO segítségével egyedül is beállíthatja a Ceneje hirdetéseket

A MERGADÓVAL nem jelent nehézséget webáruházának külföldre történő terjeszkedése. A MERGADÓVAL felhasználhatja azokat a formátumokat a hirdetési csatornákhoz, amelyeket már előzőleg is használt, és átalakíthatja őket azokra, amelyekre jelenleg szüksége van. A MERGADÓBAN egyedül is képes kezelni webáruháza hirdetését — felgyorsítva ezzel a napi marketingfeladatokat és megspórolva a programozási költségeket.

Adjon esélyt a Horvátországba, Szlovéniába és más adriai országokba történő terjeszkedésnek. Hirdetni az olyan bevált helyi árösszehasonlító oldalakon, mint a Ceneje, jó első lépésnek számít. Készítse el feedjét a MERGADÓBAN, töltse fel a Ceneje oldalára, és máris indulhat a külföldi terjeszkedés.

Próbálja ki a MERGADO‑t 30 napig ingyenesen

A MERGADO egy olyan feedmarketing-eszköz, amellyel tömegesen és automatizáltan lehet hirdetéseket létrehozni számos nagy árösszehasonlító oldal, köztük a Ceneje számára is.

Ezeket olvasta már?

Szerző / Izabela Štěpáníková / 27. 10. 2023

Új megjegyzés hozzáadása

A mező tartalma nem nyilvános.
By submitting a comment, you agree to the processing of personal data.