Az első lépések a Mergadóval

Az első lépések a Mergadóval

Az első lépések megkönnyítésének érdekében készítettünk Önnek egy útmutatót, különböző gyakorlati demonstrációkkal, melyeknek köszönhetően, Ön egyszerűen betudja állítani a Mergado-ját, hogy az több bevételt érjen el az áru összehasonlítókon.

Regisztrálni a Mergado főoldalán lehet, a Fiók létrehozása linkre kattintva (1.kép). Ezután átkerül a regisztrációs űrlapra (2. Kép), ahol ki kell tölteni az alapadatokat.

kép.1

Ezek alap információk, melyek szükségesek a Mergado megfelelő működéséhez. Fontos, hogy pontosan és valósághűen legyenek kitöltve. Ajánlott a ténylegesen használt e-mail cím megadása (1. lépés), mivel minden frissítés, riasztás és számla erre a címre lesz elküldve. Továbbá győződjön meg arról is, hogy helyesen adta-e meg a számlázási adatait. Az űrlap elküldése előtt még meg kell erősítenie, hogy elfogadja-e az üzleti feltételeket (2. lépes), amely meghatározza mindkét fél jogait és kötelezettségeit.

Következő lépésként töltse ki a már említett személyes és számlázási információkat, és válassza ki a Mergado díjainak számlázási időszakát. Ne aggódjon, ezt a választást a jövőben még testreszabhatja az Ön vagy az Ön ügyfeleinek igényei alapján.

kép.2

Ezt követően a megadott e-mail címre kap egy igazoló linket, minek köszönhetően befejeződik a regisztráció.

Az első bejelentkezése után pedig már fel is tölthető az első webáruházát a Mergado-ba, és megkezdheti árucikkei hirdetéseinek a szerkesztését.

Szeretnénk viszont hozzátenni, hogy maga a fiók létrehozása mindig ingyenes, csak a webáruházai után fizet. Egy felhasználónak csak egy fiókra van szüksége. Ha több webáruházzal rendelkezik a fiókja, egyértelműen és áttekinthetően, elválasztva látja azokat az adminisztrációban.

A következő videó összefoglalja a fent leírt lépéseket.

Az export létrehozása kulcsfontosságú annak érdekében, hogy a Mergado felhasználható legyen a hirdetésének optimalizálására a termék összehasonlítókon.

Az új export létrehozásához jelentkezzen be a Mergado fiókjába és kattintson az Új export létrehozása elemre (3.kép). A következő oldalon (4. kép) adja meg webáruházának XML adatállományát. Ez lehetővé teszi a Mergado számára, hogy elérje és rendszeresen töltse le a szükséges adatokat, és módosítsa azokat az Ön igényei szerint. Az XML adatállományát megtalálhatja a webáruháza adminisztrációjában. Pár pillanat alatt a Mergado letölti és ellenőrzi az XML-fájlt, ezután kiválaszthatja a további beállításokat.

 

kép.3

kép.4

kép.4.1

kép.4.2

Ha ez megtörtént, a Mergado feldolgozza és elmenti a fájlt, Ön pedig átkerül az export áttekintéshez. A képernyő alsó részén megjelenik az új XML fájl címe (5. kép). Példaként a cseh árukeresőt (Árukereső.hu) használjuk. Bemásoljuk tehát a Mergado fiókunkba az új XML fájl címét és behelyettesítjük azt az eredetivel a „Árukereső.hu”-ról.

 

kép.5

Ha többféle termék összehasonlító eszközön hirdet (pl. Árukereső.hu, ÁrGép.hu, Glami.hu, Favi.hu, Google.com és a Facebook.com), és az összesen szeretné a Mergado-t használni a hirdetései kezelésére, akkor hasonlóképpen állíthatja be a többi XML adattartomány exportját is.

Az FEED AUDIT egy olyan eszköz, amely betölti a webáruház XML feedjét a termékinformációkkal és ezen a fájlon tesztek sorozatát futtatja le. A teszt eredményeiről egy linket küld az Ön e-mail címére, így áttekintést kaphat a hirdetése főbb hibáiról és potenciális fejlesztéseiről. Ezt a jelentést felhasználhatja a termék összehasonlítókon való hirdetései optimalizálására és így jobb eredményeket érhet el.

Sőt, az audit teljesen ingyenes, így miért ne használja fel?

Ismerje meg,hogyan indíthat ingyenes feed vizsgálatot ezzel a videóval:

Az audit lefuttatásához kattintson az Ingyenes feed audit elemre a Mergado honlapjának főmenüjében (6. kép).

Ezzel az új vizsgálat oldalra (7. kép) lép, ahol megadja az feed címét (1. lépés), az e-mail címet (2. lépés), amelyre a Mergado elküldi az eredményeket, és elfogadja a használati feltételeket(3. lépés).

kép.6

 

kép.7

A megadott e-mail címre kap egy üzenetet az audit áttekintésére szolgáló hivatkozással. Itt megtekintheti a talált problémák, azok jellemzőit, valamint példákat arra, hogy az adatoknak miként kellene helyesen kinézniük.

Termékek oldala

A Mergado Termékek oldalán két oszlop látható (9. kép). A bal oldalon találhatók a Mergado-ba érkező adatok (1. pont), a jobb oldalon pedig a Mergado-ból kimenők (2.pont).

 

kép.9

A termék címére kattintva megjelennek a termék részletei, amelyeket manuálisan szerkeszthet - név, leírás, ár stb. (10. kép). Csak válassza ki a szerkeszteni kívánt elemet, törölje a jelölést a „nincs változás” mezőből, ezt követően írja be a kívánt értéket az adott mezőbe, majd kattintson a Módosítások mentése elemre az oldal alján (11. kép).

kép.10

kép.11

Ha inkább a videókat részesíti előnyben, az alábbi videó leírja hogyan kell dolgozni a termékekkel. További tippeket a Mergado súgó oldalán talál.

Szűrők létrehozása

A Termékek oldal arra is lehetőséget kínál, hogy termékeket keressen és különböző feltételek alapján kiszűrje azokat. Ha egyszerre több terméket szeretne szerkeszteni, először hozzon létre egy szűrőt és használja a szabályokat a termékek szerkesztéséhez.

Pontról pontra

(12. kép) Válasszon ki egy elemet (1. lépés) és egy feltételt, amely alapján szűrni szeretné termékeit. Azt is kiválaszthatja, hogy bemeneti vagy kimeneti értékekben kíván-e keresni(2. lépés). Ezután válassza ki a keresendő feltételt (3. lépés).

kép.12

Ez az alapvető módja annak, hogyan tudja kiszűrni a termékeket meghatározott elemek (pl. ár, terméknév vagy terméktípus) alapján, amelyekkel a Mergado-ban egyszerre tud dolgozni.

Általánosabb kereséshez használja a „szabályos kifejezést tartalmaz” feltételt (13. kép). Ez lehetővé teszi egy konkrétabb termék keresését, amely tartalmazza a keresett kifejezést és tartalmazhat még valami mást is.

kép.13

Részletes keresés

A keresés átváltható bővített felületre is (14. kép), ahol a termékek szabályos kifejezések alapján lesznek felsorolva. A bővített felület akkor lesz hasznos, ha olyan szűrőt hoz létre, amellyel különféle jellemzőkkel bíró terméket szeretne kiszűrni.

PÉLDA: szeretné megtalálni az összes terméket, miknek az ára több mind 3000 Ft, tartalmazzák a szandál szót és a Nike márkát. Ebben az esetben a szabályos kifejezés a következő lenne:

PRICE_VAT > "300" AND CATEGORYTEXT ~ "sandály" AND MANUFACTURER = "Nike"

kép.14

Ajánlatos a szűrőket mindig elmenteni, hogy a későbbiekben könnyedén tudja szerkeszteni a kikeresett termékeket az adott szabályokkal.

Az alábbi videó részletesebben elmagyarázza a keresést és a szűrést.

A Mergado-ban a szabályok lehetővé teszik a termékek tömeges szerkesztését egyidejűleg. Alkalmazhatók az összes adatállományban található termékre. Hasznos a szabályokat együtt használni a szűrőkkel. Ez lehetővé teszi, hogy először kiszűrje azokat a termékeket, amelyeket szerkeszteni kíván, majd létrehozzon egy szabályt, és alkalmazza azt a kívánt termékekre.

Szabályok létrehozása

A szabályokat a Szabályok oldalon hozhatja létre a SZABÁLY LÉTREHOZÁSA gomb megnyomásával (15. kép).

Jak vytvořit nové pravidlo

kép.15

Az Új szabály oldalon (16. kép) nevezze el először az új szabályt (1. lépés), utána határozza meg a termékszűrési feltételt (2. lépés), válassza ki a kívánt szabály típust (3. lépés), válassza ki a kívánt elemet, amelyet változtatni szeretne (4. lépés), vagy megadhatja az új elem tartalmát (5. lépés).

Nové pravidlo v Mergadu

kép.16

A módosítások megerősítéséhez kattintson a Szabályok alkalmazása gombra (17. kép). Ezután a Mergado-ban feldolgozásra kerülnek a változtatások, melyeket leellenőrizhet a Termékek oldalon.

Aplikovat pravidla

kép.17

A szabályok alkalmazása után meg kell várnia az automatikus szinkronizálást, ami elküldi az új adatokat a termék összehasonlító oldalaknak. A megváltozott adatok lehető leghamarabb történő felülírása érdekében a szinkronizálást manuálisan is elindíthatja az Export beállításai oldalon, ahol kattintson az Exportálás generálása elemre (18. kép). Ugyanezt az eljárást kell alkalmazni, ha például az adatállományban nagyobb változások történtek (pl. Árváltozás), és szüksége van arra, hogy a legaktuálisabb adatokat kapja meg.

Přegenerování

kép.18

A szabályok típusairól és funkcióiról a Súgóban olvashat vagy megtekintheti az alábbi videót. Ebben a témakörben az összes cikk megtalálható a blogunkban is.

A Mergado alkalmazások kibővítik a Mergado lehetőségeit és elérhetőségét. Segítségükkel könnyedén kezelheti licitálásait vagy szerkesztheti a termékképeit a hirdetéseiben. Az összes alkalmazás megtalálható a Mergado áruházban. A Mergado áruházhoz vezető linket a főmenüben találja, a Mergado fiók bejelentkezésénél. (19. kép).

Přejdeme do Mergado Store

kép.19

A link a Mergado Áruház főoldalára irányítja át, ahol megtalálhatóak az elérhető alkalmazások és azok alapvető információinak listája (20. kép).

kép.20

Bármelyik alkalmazásra kattintva megtekintheti az alkalmazás részletesebb leírását (21. kép). Megtudhatja, mit tud az alkalmazás, milyen típusú adatexportokra lehet felhasználni, mennyibe kerül, mennyi ideig tart a próbaverziója és más szükséges információkat is.

kép.21

Az alkalmazáskezelési oldalon kiválaszthatja, hogy milyen típusú exportálásra szeretné aktiválni az alkalmazást. Az aktiváláshoz kattintson az Alkalmazások kezelésére, ezután az Aktiváció és kezelés (22. kép) oldalon válassza ki a webáruházát és az exportálás típusát, majd kattintson a Bekapcsolás gombra.

Aplikaci zapneme pro daný export

kép.22

A webáruház áttekintés oldalon két helyen láthatja az újonnan aktivált alkalmazást (23. kép).

2 způsoby vstupu do aplikace

kép.23

Miután rákattint az alkalmazásra, átkerül a szerkesztés oldalra (24. kép), ahol semmi sem akadályozza meg abban, hogy beállítsa a benne szükséges adatokat, és összekapcsolja azokat más eszközökkel is a hirdetései kezelésére.

kép.24

Sok ügyes segítő egy helyen. Ez a Mergado áruház, ahol megtalálható a kis adminisztrátoroktól a királyi tanácsadókig minden segítőeszköz. Ha bármilyen kérdése vagy észrevétele van, írjon, hívjon vagy kövesse fórumunkat.

Ügynökség használata

Ha nincs ideje vagy kedve tanulni, hogy tudja egyedül használni a Mergadót, akkor forduljon bátran valamelyik tanúsított ügynökségünkhöz. Szakembereink naponta dolgoznak a Mergadóval, így tapasztalataikkal rengeteg időt és pénzt spórolhatnak meg Önnek.

Keressen ügynökséget

Olvassa el a Súgót és a GYIK-ot

Ha a hosszú leírások nem megfelelőek az Ön számára, próbálja ki a video súgónkat. Egy oktatóvideó-sorozatban megmutatjuk a Mergadóval való alapvető munkákat és az egyes alkalmazásokat.

Olvassa el a súgót

Egyes felhasználók szeretik megvitatni kérdéseiket. Számukra elérhető a Mergado Fórum, ahol minősített szakemberek készek segíteni a problémák megoldásában.