Idealo

Mit érdemes tudni az idealo-ról?

Az idealo a német e-kereskedelem piacvezető árösszehasonlító oldala. Az oldal 2000-ban alakult, és ma már Európa valamennyi országában megtalálható.

Több mint 50 ezer webáruház csaknem 340 millió terméke közül választhatnak az oldalra érkező vásárlók. Ezekről az ajánlatokról közel 900 alkalmazott gondoskodik a berlini központban.

Az árösszehasonlító oldalak klasszikus funkciója mellett, amelyek esetében a termékre kattintva a konkrét webáruházba jut a vásárló, lehetőség van az idealo Direktkauf szolgáltatás alkalmazására is. Ebben az esetben az ügyfél gyorsan és közvetlenül vásárol az idealo oldaláról. Mindezt bejelentkezés vagy regisztráció nélkül, elég megadni a szállítási címet, fizetési módot és megerősíteni a vásárlást.

 

Hol hirdethet az idealo-val?

Az idealo jelenleg 6 európai országban érhető el. A legnagyobb németországi piac mellett még Ausztriában, Nagy-Britanniában, Spanyolországban, Franciaországban és Olaszországban is hirdethet az idealo-val:

🇩🇪 idealo.de 🇬🇧 idealo.co.uk 🇫🇷 idealo.fr
🇦🇹 idealo.at 🇪🇸 idealo.es 🇮🇹 idealo.at

 

Hogy hirdethet az idealo-n?

A termékek az idealo kínálatába való besorolásához, fontos, hogy webáruháza német nyelvű legyen, ideális esetben német domainen. A weboldalon található információk közül nem hiányozhat az Impresszum oldal, amely tartalmazza az alapvető céginformációkat. Többek között ez is feltétel a webáruház sikeres regisztrációjához. Regisztrációját pedig könnyedén elvégezheti a következő online űrlap kitöltésével: https://business.idealo.com/de/registration.

Az idealón jól összehasonlítható termékeket érdemes hirdetni, amelyhez találhat konkurens ajánlatokat. Ha webáruháza egyedi vagy lokális termékeket hirdet, előfordulhat, hogy ajánlatai nem kerülnek fel az oldalra.

Minden feed specifikációval kapcsolatos információt megtalál a: https://connect.idealo.de/import/en/csv/ oldalon.

Az idealo a következő formátumokat fogadja el: CSV, TXT, XML

A fájlt egy URL-re kell menteni. Ezt az URL címet megtalálhatja webáruházrendszerében, vagy kérje meg feedje készítőjét. Alternatív megoldásként a feed FTP-n vagy webszerveren (HTTP/HTTPS) is tárolható. Az idealo általában 30 percenként frissíti a feedet.

A feeden kívül API-n keresztül is lehetséges csatlakozni az idealóra. A csatlakozási dokumentáció itt található: https://import.idealo.com/docs/ . Ha termékeit a Direktkauf szolgáltatáson keresztül kívánja eladni, akkor az API-n keresztüli csatlakozással kapcsolatos információkat a következő linken találja: https://cdn.idealo.com/folder/Direktkauf/documentation/merchant-order-api-v2.html

Hogy segít a Mergado az idealo.de-n való hirdetésben?

A Mergado egy feed kezelő eszköz, amelynek köszönhetően tömegesen és automatizálva állítható be a hirdetés, számos nagy árösszehasonlító oldal számára.

 

  • A Mergado segítségével könnyedén átalakíthatja meglévő feedjét az idealo formátumra, amely elengedhetetlen az oldalon való hirdetéshez.
  • A feed audit segítségével felfedheti a feed hiányosságait, amelyeket könnyedén kezelhet a Mergadóval
  • Használ, vagy szeretne használni webáruház platformokat az idalón való hirdetéshez? A Mergado Pack-nak köszönhetően most könnyedén összekapcsolhatja ezeket a Mergadóval
  • A képeket, amelyek az értékesítés során fontos szerepet töltenek be, tömegesen szerkesztheti a Feed Image Editor alkalmazásban.

 

Olvasson tovább az idealo-ról blogunkon:

Szerezzen előnyt a német e-kereskedelmi piacon a fenntarthatóságnak köszönhetően

A fenntarthatóság egy olyan téma, amely évről évre egyre fontosabb tárgykör a német vásárlók körében és jelenleg Németországban a harmadik legfontosabb kritérium a termékek kiválasztása során. Cikkünkben bemutatjuk, hogyan teheti vállalkozását Németországban fenntarthatóbbá, amely több vásárlót hoz webáruházába.
 

25.02.2021