Hatékony megoldások a feed zökkenőmentes feltöltésre a Mergadóba

A cikk megjelenése 09. 11. 2020
| 2 perc olvasás

Support csapatunk gyakran segít megoldani a feed Mergadóba történő feltöltésével kapcsolatos problémákat. Mi a teendő, ha a rendszer hibát jelez, vagy a bemeneti URL nem működik együtt? Ebben a cikkben megmutatjuk a lehetséges problémákat és bemutatunk néhány hatékony megoldást is.

Hibátlan csatlakozás a Mergadóba

A feed helyes csatlakoztatása a Mergadóba az első lépés a hirdetés kezelésénél. Kerülje el a gyakori hibákat, amelyek már az első lépésnél lassítják, és tudja meg, hogy kezelhetőek ezek a problémák. Leggyakrabban előforduló problémák:

  1. Amennyiben Shoptet feedet használ és a Mergado a csatlakozása után 403 forbidden hibát jelez, akkor a probléma a feed-biztonsági beállításaiban van, amelyet a Shoptet adminisztrációjában talál.
  2. Egy másik probléma, amellyel a felhasználók találkoznak, a bizonyos IP-címek letöltésének korlátozása. Ebben az esetben csak engedélyezze, vagy csatlakoztassa a Mergado 185.58.41.182 címét a engedélyezési listában (whitelist).
  3. További ok lehet még a “bot” szó blokkolása a felhasználói ágensben (user agent). A Mergado így “Mergadobot”-ként azonosítja magát a feed letöltése során. Ebben az esetben azt javasoljuk, hogy ezt a user agent-et szintén helyezze a whitelist-be.
  4. A feed sikertelen csatlakoztatását okozhatja továbbá az SSL tanúsítvány is, amely esetében vagy hibát tartalmaz vagy lejárt. Ellenőrizze az ssllabs vagy sslshoper oldalon, és jelezze a hiányosságokat a rendszergazdájának javítás céljából.
  5. A csatlakozási folyamatot a Validation tanúsítvány is befolyásolhatja. Ha a böngésző nem rendelkezik tanúsítvánnyal, akkor az oldal nem megbízhatóként jelenik meg. A Mergadóban a feedek letöltése hasonló módon működik mint a letöltés a böngészőben, csupán annyi különbséggel, hogy nincs meg a szükséges cache a tároláshoz. A feed beolvasása az “SSL hitelesítési hiba. Valószínűleg érvénytelen SSL tanúsítvánnyal rendelkezik.” hibával végződik. Ebbe az esetben javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot a webhoster-rel, aki segít a tanúsítvány ellenőrzésében.
  6. A Feed csatlakoztatása során ne hagyja figyelmen kívül az esetleges elírási hibákat az URL-ben, vagy a feed esetleges eltávolítását a szerverről. Ezek a problémák a 404-es hibát eredményezik, ami azt jelzi, hogy a cím nem érhető el.

7. Problémás rész lehet a szerver lassú válaszideje. A Mergado a feed letöltése során csupán egy bizonyos ideig vár, és a szerver alacsony sebessége miatt a kapcsolat megszakadhat. Hogy akadályozható meg az adatok küldése? Ne menet közben generálja a feedet, tanácsos inkább előre megtenni ezt.

8. Ha az Error 500-as hibával találkozik, ez egy belső hiba a távoli szerveren, ahol a feed található. Ebben az esetben azt javasoljuk, hogy forduljon a rendszergazdájához.

                   
Az URL-cím már hibátlanul működik, de a Mergado nem ismeri fel a feed specifikációját? Custom formátumunk segítségével meghatározhatja saját feedjét, amelyet csatlakoztathat a Mergadóba. Ha pedig profi kezekbe akarja bízni magát, vegye fel a kapcsolatot minősített ügynökségeinkel, akik megmutatják, hogy lehet hatékonyan beállítani a hirdetést.

Szerző / Fišer Ádám / 09. 11. 2020

Ádám gondoskodik a Mergado magyar nyelvű tartalmáról. Blog cikkeket ír, fordít és kommunikál az ügyfelekkel valamint az ügynökségekkel. Szabadidejét sportolással, könyvolvasással tölti. Szeret főzni, társasozni és új dolgokat kipróbálni.

Új megjegyzés hozzáadása

A mező tartalma nem nyilvános.
By submitting a comment, you agree to the processing of personal data.