Bemeneti értékek kiválasztása

A cikk megjelenése 27. 04. 2020
| 3 perc olvasás

A Mergado csapatában a platformunkat az adatállományok svájci bicskájának tekintjük. A rengeteg funkciónak és az ügyfélszolgálaton megszerzett tapasztalatoknak köszönhetően rájöttünk, hogy az idő múlásával a Mergado új korszakba lépett. Egy olyan korszakba, ahol meg kell tanítania a felhasználóit arra, hogyan tudnak a lehető legeffektívebben dolgozni ezzel a svájci bicskával.

Hozza ki a legtöbbet a Mergado-ból az új mini-sorozat segítségével

Ebben a sorozatban arra összpontosítunk, hogy elmagyarázzuk a konkrét folyamatát az export beállításának. Ha ezt a tudást elsajátítja, akkor képes lesz jól és hatékonyan beállítani az exportját. A csapatunk célja hasonló, mint az Öné – folyamatosan javítani a Mergado teljesítményét, és ezzel az Ön adatainak a feldolgozását is.

Gyorsítsa fel a szabályok feldolgozását a Mergado-ban a bemeneti értékek kiszűrésével 

A szabályok alkalmazásának mechanizmusa (és általánosságban az egész Mergado is) számos optimalizálással rendelkezik. Többek közt gondoskodik arról is, ha egymás után több szabály van alkalmazva a bevitelre vonatkozó kiválasztásokra, akkor az ilyen szabálycsoportot a Mergado egyszerre dolgozza fel – anélkül, hogy az egyes szabályok után köztes mentéseket végezne, és ezzel időt vesztegetne.

Ne feledje azonban, hogy ezt az optimalizálást nem mindig lehet alkalmazni: a Mergado-nak figyelembe kell vennie azt is, hogy egyes szabályok a kimeneti kiválasztásokra irányulnak.

A “kimeneti” szabályok nem kezelhetők egyidejűleg a “bemeneti” szabályokkal. A Mergado-nak minden „kimeneti” szabály végrehajtása előtt meg kell tudnia az előző szabály eredményeit — mivel az előző szabály megváltoztatja a kimeneti értékeket. Csak ezen értékek alapján tudja a Mergado kiértékelni a „kimeneti” kiválasztásokat, és hogy mely termékekre tudja alkalmazni a szabályokat.

Ezért, hacsak feltétlenül nem szükséges, ne alkalmazzon szabályokat a kimeneti kiválasztásra, mivel ez megkerüli a fent leírt optimalizálást, és radikálisan lelassíthatja a szabályok feldolgozását. Ha az adott szituációban alkalmazható, részesítse előnyben a “bemeneti” szabályok használatát. Az ilyen szabályokat ezután csoportosan lehet feldolgozni, és így az egész folyamat lényegesen gyorsabb.

Gyakorlati példa

Nemrégiben az ügyfélszolgálatunkon egy olyan esettel foglalkoztunk, ahol egy kiterjedt adatállománnyal rendelkező ügyfélnél a szabályok alkalmazása nagyon hosszadalmas volt.

Miről is volt szó:

Ennek az ügyfélnek az exportjában tucatnyi átírási szabály volt, amelyek célja a kimeneti kiválasztások voltak. A kimenetben azonban minden szabály külön kerül feldolgozásra, ami jelentősen befolyásolta a szabályok alkalmazásának sebességét.

Hogyan oldottuk meg a problémát:

Tanácsadóink áttekintették az ügyfél exportálási beállításait és rájöttek, hogy a fent említett “kimeneti” kiválasztások többsége a PRODUCTNAME elemmel dolgozik. Ez az elem azonban nem hajtott végre változtatásokat a korábbi szabályokban – a PRODUCTNAME elem bemeneti és kimeneti értéke, amikor a kiválasztások a szabály alkalmazásának részeként értékelve voltak, pontosan ugyanaz volt. Ezért nem volt rá ok, hogy ezek a kiválasztások a „kimenetbe” legyenek létrehozva.

Áthelyezve ezeket a kiválasztásokat a bemenetre, tanácsadóink elérték, hogy az adott szabályok egyidejűleg kerültek feldolgozásra és így a szabályok alkalmazása jelentősen felgyorsult.

Ellenőrizze tehát a kiválasztásait a Mergado-ban. Ha bármilyen kiválasztást talál “a kimeneti értékben”, fontolja meg, hogy valóban szükség van‑e rá. Ha nem, szabályok alkalmazásának felgyorsítása érdekében, változtassa meg ezeket a kiválasztásokat bemeneti értékekre.

Vegye figyelembe az új minisorozatunkat is. Segít tökéletesíteni a Mergado beállításával kapcsolatos ismereteit, így Ön a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban tudja majd használni. A sorozathoz folyamatosan további részeket fogunk hozzáadni. Ha bármilyen kérdése van, kérjük ne habozzon kapcsolatba lépni az ügyfélszolgálatunkal.

Szerző / Vito Nikolič / 27. 04. 2020

Performance marketing + copy marketing + balkán e‑kereskedelem = Vito.

A Mergadóban a balkáni e‑kereskedelmi piacokért felelős és élete legnagyobb sikere, hogy találkozott Anđela Vešticával egy kávézóban.

Új megjegyzés hozzáadása

A mező tartalma nem nyilvános.
By submitting a comment, you agree to the processing of personal data.