Mergado GYIK: Számlázás a Mergadóban

Article published 22.05.2020

Minden hónap elején a Mergado kiszámlázza a felhasználó által kezelt webáruházak költségét. A kiállított számlák gyakori kérdésforrást jelentenek. Érdekli Önt az adatok beállítása vagy módosítása?

 

Válaszok a Mergado-ban történő számlázással kapcsolatos leggyakoribb kérdésekre

A Mergado-ban még ha sok ember is dolgozik együtt a webáruház kezelésén, a számlákat csak azok a felhasználók kapják meg, akiknek úgynevezett tulajdonos szerepköre van.

A Felhasználói beállítások részben egyszerűen cserélje ki a tulajdonos személyét egy másik felhasználóra. Ezt követően a számlák már csak az új tulajdonosnak fognak érkezni. Az elsődleges tulajdonos továbbra is összeköttetésben marad a webáruházzal a Mergado-ban. Megváltozik viszont az engedélye a Szerkesztői típusra, amely lehetővé teszi számára az adatállomány szerkesztését és törlését. Ez a státusz addig aktív, amíg az új tulajdonos vagy önmaga ezt meg nem változtatja.

Ellenőrizze, hogy ki férhet hozzá a webáruházához a Mergado-ban, és törölje az esetleges régi hozzáféréseket.

A számlák a tulajdonos szerepkört betöltő e-mail címére vannak elküldve, ami lehet egy kapcsolattartó e-mail cím (amely itt van regisztrálva: https://accounts.mergado.com/settings/) vagy lehet egy számlázási e-mail cím is (ebből lehet akár több is regisztrálva – ezen a címen: https://accounts.mergado.com/settings2).

Igen, a számlákat megtalálhatja és letöltheti közvetlenül a Mergado-ban is a https://app.mergado.com/user/invoices/ oldalon (az oldal csak akkor elérhető, ha a felhasználó be van jelentkezve). A számlákat azonban csak a tulajdonos szerepkörrel rendelkező felhasználó látja.

A számlázási adatokat módosíthatja a https://accounts.mergado.com/settings2/ oldalon (az oldal csak akkor érhető el, amennyiben a felhasználó be van jelentkezve). A változások csak az újonnan kiállított számlákban fognak szerepelni. Ha meg kell változtatnia a számlázási időszakot egy már kiállított előleges számlán (PROFORMA), kérjük, vegye fel a kapcsolatot a műszaki ügyfélszolgálatunkkal.

 

Nincs feltüntetve. Csak akkor van feltüntetve, ha a vállalkozás neve helyett van kitöltve a számlázási adatok oldalán (az oldal csak akkor érhető el, amennyiben a felhasználó be van jelentkezve).

Egyéb lehetséges kérdések

Lásd feljebb a „Hol lehet beállítani a mergado számlázási időszakát?“ pontban.

Lásd feljebb a „Milyen e-mail címre érkeznek a Mergado számlák?“ pontban.

Lásd feljebb a „Hol tudom módosítani a számlázási adatokat?“ pontban.

Lásd feljebb a „Lehetséges a számlák kikeresése közvetlenül a mergado-ban is?“ pontban vagy írjon az ügyfélszolgálatunknak.

Reméljük, hogy minden kérdését megválaszoltuk ami a számlázást és annak beállításait illeti. Amennyiben még lenne ezzel kapcsolatban egyéb kérdése, vagy nem találta a kérdéseire a választ, kérem, lépjen kapcsolatba az ügyfélszolgálatunkkal.

Megjegyzés hozzáadása