Mergado GYIK: Számlázás a Mergadóban

A cikk megjelenése 22. 05. 2020
| 3 perc olvasás

Minden hónap elején a Mergado kiszámlázza a felhasználó által kezelt webáruházak költségét. A kiállított számlák gyakori kérdésforrást jelentenek. Érdekli Önt az adatok beállítása vagy módosítása?

Válaszok a Mergado-ban történő számlázással kapcsolatos leggyakoribb kérdésekre

  • A Mergado-ban még ha sok ember is dolgozik együtt a webáruház kezelésén, a számlákat csak azok a felhasználók kapják meg, akiknek úgynevezett tulajdonos szerepköre van.

  • A Felhasználói beállítások részben egyszerűen cserélje ki a tulajdonos személyét egy másik felhasználóra. Ezt követően a számlák már csak az új tulajdonosnak fognak érkezni. Az elsődleges tulajdonos továbbra is összeköttetésben marad a webáruházzal a Mergado-ban. Megváltozik viszont az engedélye a Szerkesztői típusra, amely lehetővé teszi számára az adatállomány szerkesztését és törlését. Ez a státusz addig aktív, amíg az új tulajdonos vagy önmaga ezt meg nem változtatja.

    Ellenőrizze, hogy ki férhet hozzá a webáruházához a Mergado-ban, és törölje az esetleges régi hozzáféréseket.

  • A számlák a tulajdonos szerepkört betöltő e‑mail címére vannak elküldve, ami lehet egy kapcsolattartó e‑mail cím (amely itt van regisztrálva: https://accounts.mergado.com/settings/) vagy lehet egy számlázási e‑mail cím is (ebből lehet akár több is regisztrálva – ezen a címen: https://accounts.mergado.com/settings2).

  • Igen, a számlákat megtalálhatja és letöltheti közvetlenül a Mergado-ban is a https://app.mergado.com/user/invoices/ oldalon (az oldal csak akkor elérhető, ha a felhasználó be van jelentkezve). A számlákat azonban csak a tulajdonos szerepkörrel rendelkező felhasználó látja.

  • A számlázási beállításoknál: https://accounts.mergado.com/settings/

    Bármilyen változás tükröződik az újonnan kiállított számlákon. Ha egy már kiállított előlegszámlán (PROFORM) kell módosítania a számlázási adatokat, kérjük, forduljon műszaki támogatásunkhoz.

  • A számlázási adatokat módosíthatja a https://accounts.mergado.com/settings2/ oldalon (az oldal csak akkor érhető el, amennyiben a felhasználó be van jelentkezve). A változások csak az újonnan kiállított számlákban fognak szerepelni. Ha meg kell változtatnia a számlázási időszakot egy már kiállított előleges számlán (PROFORMA), kérjük, vegye fel a kapcsolatot a műszaki ügyfélszolgálatunkkal.

  • Nincs feltüntetve. Csak akkor van feltüntetve, ha a vállalkozás neve helyett van kitöltve a számlázási adatok oldalán (az oldal csak akkor érhető el, amennyiben a felhasználó be van jelentkezve).

Egyéb lehetséges kérdések

  • Lásd feljebb a „Hol lehet beállítani a mergado számlázási időszakát?“ pontban.

  • Lásd feljebb a „Milyen e‑mail címre érkeznek a Mergado számlák?“ pontban.

  • Lásd feljebb a „Hol tudom módosítani a számlázási adatokat?“ pontban.

  • Lásd feljebb a „Lehetséges a számlák kikeresése közvetlenül a mergado-ban is?“ pontban vagy írjon az ügyfélszolgálatunknak.

Reméljük, hogy minden kérdését megválaszoltuk ami a számlázást és annak beállításait illeti. Amennyiben még lenne ezzel kapcsolatban egyéb kérdése, vagy nem találta a kérdéseire a választ, kérem, lépjen kapcsolatba az ügyfélszolgálatunkkal.

Szerző / Vito Nikolič / 22. 05. 2020

Performance marketing + copy marketing + balkán e‑kereskedelem = Vito.

A Mergadóban a balkáni e‑kereskedelmi piacokért felelős és élete legnagyobb sikere, hogy találkozott Anđela Vešticával egy kávézóban.

Új megjegyzés hozzáadása

A mező tartalma nem nyilvános.
By submitting a comment, you agree to the processing of personal data.