Állítsa be a helyes kategóriákat a Mergado segítségével

Article published 27.04.2021

Az árösszehasonlító oldalakra szánt termékek kezelése során gyakran előfordul, hogy módosítani kell a kategóriákat az adott oldal kategória struktúrája alapján. A Mergado felhasználói egy ügyes szabály segítségével jelentősen meggyorsíthatják a megfelelő kategóriák kiválasztását. Lássuk, hogyan dolgozhat hatékonyan a Mergadóval.

Hogyan segít a Kategóriák tömeges átnevezése szabály

Az említett szabály segítségével a Mergado felhasználói könnyedén állíthatják be a helyes kategóriákat a külföldi és a hazai árösszehasonlító oldalak számára. Működéséhez a bemeneti feed adatait, és az árösszehasonlító oldalak kategória struktúráit használja fel, melyet igyekszünk folyamatosan frissíteni, hogy eszközünk mindig a helyes kategóriákat kínálja fel a könnyebb beállítás érdekében.

Hogyan működik a szabály

  • A szabály bal oldalán egy kattintással (Bal oldal előtöltése) kitöltheti az eredeti kategóriákat a bemeneti feedből.
  • A jobb oldalon kiválaszthatja az adott formátum kategóriái közül a legmegfelelőbbet. Elég a keresett kategória első betűit megadni és a súgó felkínálja lehetőségeket. Némelyik fejlettebb formátum esetében automatikusan 3 lehetőséget kínál amelyeket gépi tanulás alapján választ ki.
  • A szabályban fontos a sorok sorrendje. A feedben felülről lefelé kerülnek alkalmazásra -> az egyes sorokat a bal oldalon található dupla ikon segítségével mozgathatja.
A kategóriák tömeges átnevezésének előnézete

A sorrend betartásáért és a kategóriák helyes megfogalmazásának érdekében a szabály a következő ellenőrzéseket hajtja végre:

  • sorok felülírásának ellenőrzése
  • nem létező kategóriák ellenőrzése (elírás vagy hiba esetén a jobb oldalon)
  • „felesleges sorok” ellenőrzése - ha a bal oldali sor olyan szöveget tartalmaz, amely a bemeneti feed egyetlen kategóriájában sem található, akkor az ilyen sor felesleges.

A szabály további lehetőségei

  • Exportálás CSV fájlba a beállítások esetleges mentéséhez. A biztonsági mentés egy másik lehetősége a szabály duplikálása és elrejtése (egy szabállyal több lesz, amelyet a feldolgozáskor kihagy a rendszer).
  • Ha a clipboardról az egyes kategóriákat külön sorokban másolja ki, akkor elég ha a szabályban beilleszti (Ctrl + v), és a másolt kategóriák automatikusan külön sorba rendeződnek.
  • A szabály alkalmazható külön termékcsoportokra is. Ha kiválaszt egy ilyen termékcsoportot és a Bal oldal előtöltése gombra kattint, akkor csak azok a kategóriák jelennek meg amelyek szerepelnek a választott termékcsoportban.

Annak ellenére, hogy ez a szabály tömeges átnevezésre alkalmas, ne tartalmazzon több ezer sort. Tanácsos inkább létrehozni több termékcsoport és többször létrehozni ezt a szabályt.

A helyes kategóriák beállítása az egyike azoknak a webshopos műveleteknek, amely esetében a Mergado segítségével időt spórolhat. A Mergadóval hirdetését tömegesen és könnyedén szerkesztheti programozó segítsége nélkül. Próbálja ki 30 napig ingyen.

Zkuste na 30 dní zdarma

Ezeket olvasta már?

Sok terméket tartalmazó exportot kezel a Mergado-ban, és a szabályok alkalmazásánál lelassult feldolgozást észlelt? Az export helyes beállításával gyorsabban tudja feldolgozni a szabályokat a Mergado-ban. A minisorozatunk második részében megmutatjuk, hogyan hozzon létre szabályokat helyesen, és hogyan használja a Mergado-t a lehető leghatékonyabban.

02.06.2020

Ahhoz, hogy az árösszehasonlító oldalakon hirdessen, szüksége lesz egy minőségi feedre, amely tartalmazza a szükséges információkat az eladásra kínált termékekről. A tartalmi hálózat reklámjaival ellentétben, melyek a kulcsszavak megadásával jelennek meg, az árösszehasonlító oldalakon a termékek a webáruház feedjéből kapott információk alapján rendeződnek.

14.09.2020
Hatékony megoldások a feed zökkenőmentes feltöltésre a Mergadóba

Support csapatunk gyakran segít megoldani a feed Mergadóba történő feltöltésével kapcsolatos problémákat. Mi a teendő, ha a rendszer hibát jelez, vagy a bemeneti URL nem működik együtt? Ebben a cikkben megmutatjuk a lehetséges problémákat és bemutatunk néhány hatékony megoldást is.

09.11.2020

Megjegyzés hozzáadása