Hogyan használhatjuk az AI‑t adatkezeléshez a MERGADÓN belül

A cikk megjelenése 21. 07. 2023
| 5 perc olvasás

Az e‑kereskedelemben megéri lépést tartani a mesterséges intelligenciával. Sok esetben ugyanis képes megkönnyíteni az Ön munkáját és időt takaríthat meg, de a hirdetéseket is pontosabbá teheti, és több profitot is hozhat. Tekintse meg, hogyan használhatja már most az AI‑t a MERGADÓVAL való munka során.

MERGADO 30 napig ingyen
  • kezelje termékfeedjeit egyedül, programozó segítsége nélkül
  • teljes hozzáférés minden funkcióhoz már a próbaidőszak alatt

A mesterséges intelligencia (MI vagy AI az angol Artificial Intelligence-ből) jelenleg az egyik legfelkapottabb és legvitatottabb téma a technológiában, de az e‑kereskedelemben is. Az AI-alapú termékadat-kezelő eszközök segítségével az e‑kereskedelmi vállalkozások automatizálhatják az olyan feladatokat, mint például az adatok bevitele, a termékek kategorizálása és az attribútumok feltérképezése, amivel jelentős időt takaríthatnak meg. Az AI továbbá segíthet a vállalkozásoknak azonosítani és megoldani a termékadatokkal kapcsolatos problémákat, mint például a hiányzó vagy helytelen adatok, valamint optimalizálni a termékleírásokat és termékneveket a keresőmotorokban való pontosabb megjelenítés érdekében.

AI és a MERGADO rendszer

Akár a vízjeleket vagy a háttereket távolítja el a termékképekről a Feed Image Editorban, akár a Scraping Camel segítségével tölt le információkat a webről vagy a MERGADO Editorban kategóriákat egyesít, Ön úgy használja a mesterséges intelligenciát, hogy valószínűleg észre sem veszi. Valójában a MERGADÓBAN 2017 óta dolgozunk a mesterséges intelligencia használatával. Mutassuk most be, hogy hol segít Önnek az AI már most, és hogy melyik résznél vár csak arra, hogy felfedezze.

Hozzon létre szabályokat a ChatGPT-vel

Az egyik példa arra, hogy mesterséges intelligenciával dolgozunk, a Clicking Goat alkalmazás. Segítségével Ön adatokat írhat egy külső adatforrásból a MERGADO Store-ban lévő exportba. Eddig csak egy adatforrást lehetett használni, ami a Sklik PPC rendszer volt. Ez a Clicking Goathoz API‑n keresztül kapcsolódott, majd lehetővé tette, hogy a felhasználó az exportba megadja az átlagos kattintásonkénti költséget vagy az átlagos kulcsszó-keresési arányt. Mostantól további adatforrásként választhatja a ChatGPT‑t, amely számos érdekes lehetőséget nyit meg arra, hogyan bízhatja munkáját a mesterséges intelligenciára.

Mihez használhatja az OpenAI‑t a Clicking Goat alkalmazásban? 

Hogy hogyan bízhatja munkáját egy chatbotra, arra több lehetősége is van. Az OpenAI‑t használhatja a termékleírások szövegének generálására, a termékek (vagy kulcsszavak) kategóriákba sorolására, a szövegek idegen nyelvre történő fordítására (különböző nyelvű szövegek feldolgozására is képes) vagy a paraméterek szövegből történő kiszűrésére.

Az OpenAI beállítása hasonló, mint a Sklik esetében. Az adatforrás-beállításba Ön beilleszti az API-kulcsot, ezt követően pedig szabályokat hozhat létre. A Sklikhez hasonlóan a kapcsolódás úgy működik, hogy a MERGADO Editorban az első exportfeldolgozás után a Clicking Goat betölti a bemeneti adatokat. Ezután az OpenAI API lekéri az eredményeket. Minden egyes későbbi újrageneráláskor feljegyzi a kapott eredményeket. Ezeket a memóriában tartja, és nem kéri ugyanazt a bemenetet ismételten.

Az OpenAI/​GPT API válaszok gyorsasága változó, és a sebesség a nap folyamán változik. Néha nagyon lassúak lehetnek, így az adatok feldolgozása hosszabb időt vesz igénybe.

Hogyan kezdjük el használni a ChatGPT‑t a Clicking Goat alkalmazásban?

  1. Ha még nem rendelkezik az alkalmazással, aktiválja azt a MERGADO Store-ban.
  2. Ezután hozzon létre egy fiókot az OpenAI adminisztrációjában.
  3. Az OpenAI adminisztrációjában hozzon létre egy API-kulcsot.
  4. Ne feledje el beállítani az OpenAI-ban a $ költséghatárokat.
  5. Illessze be az OpenAI API-kulcsot a Clicking Goat alkalmazásba.
  6. Hozzon létre elem(ek)et a Clicking Goatban, a promptokat (parancsokat) tesztelje közvetlenül a Clicking Goat felületen vagy az OpenAI felületén.
  7. Ellenőrizze az eredményeket.
  8. Használja őket a MERGADO Editorban. 

 

Hagyja, hogy a ChatGPT generáljon reguláris kifejezéseket

reguláris kifejezések praktikus segítő eszközök, amelyek segítségével szövegekben vagy kódokban adatokat szűrhet, illetve kereshet vagy cserélhet szöveget. Lényegében ezek hasznos shortcutok sok különböző utasításhoz, követelményhez és szabályhoz, amelyeket egyébként sok lépésben kellene kezelnie.

Azonban az is igaz, hogy néha nehéz megtalálni a reguláris kifejezés megfelelő formáját. Vagy legalábbis az volt, amíg fel nem fedeztünk egy okos kis segítőt. A ChatGPT‑t.

A reguláris kifejezésekről már egy ideje Ludek, a support csapatunk tagja beszélget a ChatGPT-vel. Letesztelte, miben tud segíteni a ChatGPT a reguláris kifejezésekkel kapcsolatban, és miben van még hiányossága. Mi Ludek véleménye?

A jó hír az, hogy a ChatGPT valóban segíthet a reguláris kifejezésekkel kapcsolatban. Először is elmagyarázza, hogy mit jelentenek az egyes címkék, és ha elég egyértelmű feladatot adunk neki, akkor minden gond nélkül létrehozza magát a reguláris kifejezést is.

A beszélgetést könnyedén kezdtük, és megkértük a chatbotot, hogy magyarázza el az alapvető reguláris jelek jelentését. A képen Ön is láthatja, hogy ez hogy sikerült.

Miután a ChatGPT generált egy listát az alapvető reguláris jelekből, megkértük, hogy generáljon egy olyan kifejezést, amely megtalálja a karakterlánc végén lévő számot. Ez minden probléma nélkül sikerült.

Úgy döntöttünk, hogy képességeit nehezebb példákon teszteljük. Olyan reguláris kifejezést kértünk tőle, amelynek segítségével az összes színt el lehet távolítani a mintaadatainkból. A ChatGPT ezt a feladatot is szépen megoldotta, és valóban egy olyan reguláris kifejezéssel szolgált, amellyel eltávolíthatjuk a színeket.

Egy másik esetben már kevésbé voltunk sikeresek. Az összes szín helyett, mint az előző példában, ezúttal csak az egyes sorokban lévő duplikált színeket szerettük volna eltüntetni. Ezt közöltük is a chatbottal:

Első ránézésre megértette a kérésünket, és a reguláris kifejezést megosztotta velünk. A kifejezést inkább a Regex101 oldalon ellenőriztük, ami egy nagyszerű eszköz a reguláris kifejezések működésének ellenőrzésére, mindenképpen javasoljuk a használatát.

Miután a parancssorba beírtuk a létrehozott kifejezést és a szöveget, amelyre azt alkalmazni szerettük volna, azt vettük észre, hogy a chatbot által generált reguláris kifejezés csak az egyszavas színeket tudta kezelni. A duplikált színeket, amelyek két kifejezésből állnak, mint például a fekete-bézs, nem ismerte fel, és nem foglalta bele a reguláris kifejezésbe.

Bízzon a chatbotban, de ellenőrizze is azt

Ahogy a fenti példákból is láthatjuk, a chatbot nem mindig generálja elsőre azt a kifejezést, amire szükségünk van. Ezért érdemes a lehető legkonkrétabban fogalmazni. Azzal sem hibázhatunk, ha a chatbotnak adunk egy példát arra, amit szeretnénk, hogy elvégezzen. Ne féljen párbeszédet folytatni vele, és a kérését részletezni. Végül pedig ne felejtse el ellenőrizni a regulár helyességét, akár azt Ön, vagy a chatbot hozta létre, például a már említett Regex101 oldalon.

Töltse le a teljes weboldalt egy CSV formátumba

Egy másik az okos alkalmazások közül, amely használatát szintén javasoljuk, a Scraping Camel. Ez az alkalmazás átböngészi az Ön weboldalának oldalait, elmenti a szükséges információkat, majd CSV fájlt készít belőlük. Ezt egyaránt felhasználhatja majd a hirdetések létrehozásának automatizálására és magának a weboldalnak az elemzésére. A mesterséges intelligenciának köszönhetően a Scraping Camel képes megszámolni a weboldalakon található szavakat vagy kulcsszavakat generálni.

Hogyan kapcsolhatom be a Scraping Camel AI‑t?

  1. Aktiválja az alkalmazást a MERGADO Store-ban.
  2. Hozzon létre egy weboldalt és kapcsolja be az AI elemeket (pl.: SC_WORDS_AGG_MIN_FREQ_3 vagy SC_NUMBER_OF_WORDS).
  3. Készítse el az első kulcsszóelemzést.

Akár aktívan használja az AI eszközöket, vagy csak most készül a használatukra, ebben a cikkben megmutattuk, hogyan használhatja a mesterséges intelligenciát a MERGADO Rendszerben már ma. Az AI új utat nyit meg a gyorsabb tömeges adatszerkesztést illetően, így előnyeit érdemes kihasználni saját vállalkozása számára is. Mik a további lehetőségek az AI használatára az adatok kezelésében? Ezt a következő cikkekben fogjuk bemutatni!

 

Ezeket olvasta már?

Szerző / Izabela Štěpáníková / 21. 07. 2023

Új megjegyzés hozzáadása

A mező tartalma nem nyilvános.
By submitting a comment, you agree to the processing of personal data.