Mergado GYIK: Az adatok automatikus újragenerálása

A cikk megjelenése 14. 12. 2021
| 3 perc olvasás

A GYIK-sorozat első két részében a számlázással és a díjfizetéssel kapcsolatos kérdésekre válaszoltunk. A harmadik részben az adatok automatikus újragenerálásával kapcsolatos kérdéseket igyekszünk megválaszolni. 

Válaszok a leggyakoribb kérdésekre az adatok automatikus újragenerálásával kapcsolatban.

 • A Mergado naponta többször automatikusan újragenerálja a bemeneti és kimeneti feedeket.

 • A válasz az Előzmények oldalon található, ahol Esemény típusa mezőben kiszűrjük a “Szabályok alkalmazása” eseményt. Minél gyakrabban változik a bemeneti adat, annál gyakrabban próbálja a Mergado letölteni az adatokat — és így újragenerálni azokat.

 • Kattintson a Beállítások -> Újragenerálás oldalra. Az oldal legalján pedig kattintson az Újragenerálás szüneteltetése gombra.

 • Nem.

 • Igen. A szabályok manuális alkalmazását a Szabályok oldalon teheti meg. A manuális újragenerálás egyéb típusai a Beállítások -> Újragenerálás oldalon találja meg.

  Az adatok manuális újragenerálása
 • Igen. A kiválasztott termék esetében, jelölje be a Szabálykövetés négyzetet a Termékek oldalon. Majd a Szabályok oldalon a Szabály követés melletti nyíl alatt kattintson a Szabály alkalmazása a követett termékekre gombra. Ez a funkció akkor javasolt, ha több ezer terméke van a feedben és időt szeretne spórolni a szabályok alkalmazása során.
   

  Szabálykövetés engedélyezése egy konkrét terméknél

  A szabályok oldalon megjelenik egy új lehetőség: „Szabályok alkalmazása a követett termékekre”
 • Igen, elég a megfelelő gombra kattintani, és a folyamat leáll. Ha az újragenerálás nem fejeződik be, a kimeneti feed nem frissül — ezért nem kell aggódnia amiatt, hogy szükség esetén megszakítja az újragenerálást.

 • Nincs késedelem. Miután a kimeneti feed exportálása lefut, a kimeneti fájl azonnal tartalmaz minden változást vagy módosítást.
  Ez azonban attól függ, hogy a feedet hogyan generálják újra. Az újragenerálásnak különböző típusai vannak: Ismerje meg az adatok újragenerálásának lehetőségeit a Mergadóban

 • Igen, az újragenerálási folyamat a háttérben fut. Miután elindította elhagyhatja az oldalt, kikapcsolhatja a böngészőt, vagy akár ki is kapcsolhatja a számítógépet.

Reméljük, hogy ebben a cikkben megtalálják a választ mindenre, amit az adatok újragenerálásáról szeretne tudni. Ha bármilyen más kérdése van, nyugodtan írja meg az ügyfélszolgálatunkra.

Ezeket olvasta már:

Szerző / Fišer Ádám / 14. 12. 2021

Ádám gondoskodik a Mergado magyar nyelvű tartalmáról. Blog cikkeket ír, fordít és kommunikál az ügyfelekkel valamint az ügynökségekkel. Szabadidejét sportolással, könyvolvasással tölti. Szeret főzni, társasozni és új dolgokat kipróbálni.

Új megjegyzés hozzáadása

A mező tartalma nem nyilvános.
By submitting a comment, you agree to the processing of personal data.