Mergado GYIK: Díjfizetés a Mergado használatáért

Article published 10.11.2021

A GYIK-sorozat előző részében összefoglaltuk a számlázással kapcsolatos alapvető kérdéseket. A második részben a Mergado díjfizetésével, a tarifákkal és a kedvezményekkel kapcsolatos kérdésekre válaszolunk.

Válaszok a díjfizetéssel kapcsolatosan feltett leggyakoribb kérdésekre:

 

Az árak a honlapon található árjegyzékben szerepelnek: https://www.mergado.hu/arjegyzek.

Igen, az új felhasználók számára 30 napos ingyenes próbaidőszak áll rendelkezésre. Ezen időszak után a Mergado automatikusan fizetős üzemmódra vált, ha az export továbbra is aktív marad. Ha a próbaidőszak vége előtt törli az összes exportot, nem küldünk ki számlát. Az exportokat az export szintjén található Beállítások -> Export törlése menüpont alatt törölheti. Az egész webáruházat pedig a webáruházak szintjén található Beállítások -> Webáruház törlése -> Minden export törlése menüpont alatt. A próbaidőszak lejárta előtt a felhasználó kap egy tájékoztató e-mailt.

Igen, 6 hónapos előfizetés esetén 10%, 12 hónapos előfizetés esetén pedig 20% kedvezményt adunk.

A cseh és szlovák számlákat fizetheti kártyával, banki átutalással vagy a Google Pay, Apple Pay és PayPal fizetési kapuk segítségével.
A magyar és a további külföldi számlák csak kártyával fizethetőek, ezeknél nincs lehetőség banki átutalásra.

Igen. Alternatívaként használhatja a Google Pay, az Apple Pay és a PayPal fizetési kapukat is.

A számlázási beállításoknál az oldal alján: https://accounts.mergado.com/settings2/

Bármilyen változás az újonnan kiállított számlákon fog megjelenni. Ha egy már kiállított előleg számla (PROFORM) számlázási adatait kell megváltoztatnia, kérjük, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz.

A tarifaemelés automatikusan megtörténik, ha a kimenetI feedben/feedekben található termékek száma magasabb tarifa alá esik.
A tarifa csökkentéséhez (ha a Mergado által kibocsátott termékek száma csökken, és a webáruház alacsonyabb tarifába kerülne), kérjük, lépjen kapcsolatba az ügyfélszolgálatunkkal.

A túlfizetést esetén az összeget felhasználjuk a következő számla kiegyenlítésénél, vagy igény esetén visszaküldjük a pénzt. Ilyen esetben írjon egy visszatérítési kérelmet az ügyfélszolgálatunkra.

Nem. Fizetni az egy webáruházat elhagyó feedekben található termékek számáért kell.

Példa:
Egy webáruház 4500 termékkel rendelkezik. A Mergadóban létrehoz két különböző feedet (1. Árukereső feed, 2. Google Shopping feed) akkor 2x4500 = 9000 termékkel rendelkezik összesen, ami a BASIC tarifába tartozik.

Van. Ismétlődő utalásnak hívjuk, amely automatikusan levonja a megadott kártyáról a Mergado használatáért járó összeget.

 • A kártyáról levont összeget a Mergado aktuális tarifája szerint számoljuk ki.
 • Az automatikus kártyaterhelés egy biztonságos fizetési kapun, a GOPAY s.r.o. keresztül megy végbe, amely megfelel a pénzügyi szektor legmagasabb nemzetközi adatbiztonsági előírásoknak.
 • Az ismétlődő utalás keretein belül mentésre kerülnek a kártya adatai. 
 • Az ismétlődő utalással kapcsolatos beállítások az accounts.mergado.com oldalon zajlanak.
  • A Számlázási információk szekcióban kattintson az Ismétlődő utalás beállításai gombra.
  • Néhány egyszerű lépésben egyet kell értenie az aktiválásával és a paramétereivel.
  • MEGJEGYZÉS: A szolgáltatás aktiválásához először véghez kell vinnie egy ún. Autorizációs utalást, amellyel a GOPAY ellenőrzi a kártya érvényességét. A terhelés összege 1 Ft, amit legkésőbb három munkanapon belül visszatérítünk Önnek.
  • A sikeres beállításról e-mailben értesítjük Önt.
  • A megrendelések státuszát a Mergado alkalmazás Számlák szekciójában ellenőrizheti.
 • Az ismétlődő utalást bármikor indokolás nélkül megszüntetheti a Számlázási információk szekcióban. Ne feledje, hogy ezt legalább 3 munkanappal a számlázás előtt kell megtennie.
   

 

Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a Mergado fizetéséről. Ha vannak más területek, ahol további kérdések merülnek fel, küldjön e-mailt az ügyfélszolgálatunkra, vagy vegyen részt a oktatásainkon. Megtanítjuk, hogyan használja a Mergadót

 

Ezeket olvasta már:

Mergado GYIK: Számlázás a Mergadóban

Minden hónap elején a Mergado kiszámlázza a felhasználó által kezelt webáruházak költségét. A kiállított számlák gyakori kérdésforrást jelentenek. Érdekli Önt az adatok beállítása vagy módosítása?

22.05.2020
Adatok importálása Google Sheets-ből a Mergadóba

A következő minisorozatunk első részében az adatok Mergadóba történő importálásával fogunk foglalkozni. Legyen az egy CSV fájl vagy Google Sheets táblázat, ezzel a művelettel, gyorsan és könnyedén importálhatóak a szükséges, vagy kiegészítő adatokat a Mergadóba. Két lehetőség is kínálkozik.

31.01.2022
Mergado GYIK: Az adatok automatikus újragenerálása

A GYIK-sorozat első két részében a számlázással és a díjfizetéssel kapcsolatos kérdésekre válaszoltunk. A harmadik részben az adatok automatikus újragenerálásával kapcsolatos kérdéseket igyekszünk megválaszolni. 

14.12.2021

Megjegyzés hozzáadása