Hogyan működik a Mergado és miért ilyen praktikus?

Article published 23.02.2021

Az árösszehasonlító oldalakon való sikeres hirdetéshez szüksége lesz egy megfelelően beállított adatállományra (feedre), amely megfelel az adott oldal követelményeinek. A beállítások elvégzéséhez ezentúl nem lesz szüksége programozóra, mivel a Mergado segítségével maga szerkesztheti és optimalizálhatja a feedjeit. Ebben a rövid kis cikkben bemutatjuk, hogyan működik a Mergado.

A Mergado működése

A Mergado egy intelligens közvetítő a webáruház és az árösszehasonlító oldalak között. Napi rendszerességel letölti a termék információkat tartalmazó XML, vagy CSV fájlt, feldolgozza azt és az árösszehasonlító oldalak specifikációi szerint előkészít egy ún. kimeneti fájlt, amelyet ezek az oldalak letölthetnek. A Mergado online működik, a webáruháza befolyásolása nélkül, így néhány kattintással számos előrehaladott funkciót kínál Önnek. Az oldal jelenleg 41 orászág közel 400 hirdetési rendszerét támogatja

A Mergado működési elve.

Kezdje a feed ellenőrzésével

A feed audit segítségével megtalálhatja hirdetései gyengepontjait. Ehhez csupán a feed URL-címére lesz szüksége. Az audit eredményeit egy megadott e-mail címre küldjük. Az eredmények nem csak a feedben talált hibák listáját tartalmazza, hanem tippeket is adhat a hibák kijavításához. Ezen hibák nagy részét pedig a Mergado segítségével javíthatja.
 

 

Miben segít a Mergado?

  • A hirdetési költségek optimalizálásában az árösszehasonlító oldalakon - pl. a kattintásonkénti költség beállítása a termékek ára szerint.
  • Termékek párosításában a megfelelő kategóriákba, a termék vagy kategória nevének módosításával vagy hiányzó adatok hozzáadásával.
  • Termékek tömeges elrejtésében, pl. eladatlan vagy duplikált termékek, ár nélküli termékek.
  • Választható elemek hozzáadásában
  • Kisebb hibák eltávolításában, pl. nem engedélyezett karakterek
  • Ideiglenes változásokban a feedben, pl. terméknév rövidtávú bővítése akciós ajánlat esetén (ingyenes szállítás, ajándék), kattintásonkénti költség szezonális beállítása (nyáron magasabb, télen alacsonyabb ajánlat)

Szeretné megtanulni, hogyan használhatja a Mergadót? Az eszközünk használathoz tartozó rövid útmutató Az első lépések a Mergadóval oldalon található meg.

A Mergado további kínálata

 

A Mergadót úgy fejlesztettük ki, hogy a termék adatok mindig naprakészek legyenek és, hogy egyszerre több ezer elemet is kezelni tudjon. Próbálja ki ingyen az első 30 napban.

 

Megjegyzés hozzáadása