Megérkezett a Mergado Pack új verziója. Ismerje meg mit kínál a WooCommerce webáruházak számára

Article published 20.09.2021

A Mergado Pack bővítmény a legutóbbi módosítás után további fejlesztésekkel lett gazdagabb. A beállítások és a feed listák áttekinthetőbbé váltak és újdonságnak számít az automatikus rendszer is, amely javaslatot tesz az egy feed generálása alatt létrehozandó termékek számára. Nézzük, hogyan néz ki a Mergado Pack harmadik változata.

Tesztelje az új Mergado Pack designt, és ossza meg velünk a véleményét. Letölteni a következő linken tölthető le - alul a Speciális beállítások menüpont alatt válassza a Fejlesztői verziót.

Milyen változásokat találhat az új Mergado Pack-ben?

 • Minden termék feeddel kapcsolatos adat újonnan elkülönítve egy oldalon talál meg, külön a kategória és más feedektől.
 • Módosítottuk a feed tételenkénti generálását. A rendszer automatikusan meghatározza a legmegfelelőbb termékmennyiséget, amelyet egy generálás során létrehoz.

✅ Újdonság - gyors átirányítás az export létrehozási folyamathoz

A redesigne legnagyobb újdonsága az EXPORT LÉTREHOZÁSA A MERGADÓBAN gomb. A Mergado logójával ellátott gomb a Mergado Editor alkalmazásba irányítja át, ahol a Pack automatikusan kitölti az XML feed URL-címét.

Ez az új funkció azonnal a Mergadóba irányítja Önt anélkül, hogy manuálisan kellene másolnia és beillesztenie a feed URL-címét.

 

✅ Fedezze fel a bővítmény új dizájnját

A Mergado pack régebbi verziójában külön oldalon találhattuk meg a Beállítások, a cron és az XML feed oldalakat. Újonnan minden ami egy feed típushoz tartozik, az egy oldalon található meg.

Egy helyen találhatóak a:

• termék feedek
• kategória feedek
• analitikus feedek
• Heureka elérhetőségi feedek

Az első feed létrehozásakor egy wizzard (útmutató) várja, amely lépésről lépésre végigvezeti a teljes folyamaton:

1. A wizzard betöltése után létrejön a teljes feed

2. Amint az egész feed elkészült, a wizzard végigvezeti a cron beállításokon, amely a feed automatikus frissítésére szolgál.

3. A WooCommerce bővítményben esetében lehetőség van belső WP Cron használatára is. A PrestaShop plugin csak külső cron beállítására kínál lehetőséget.

4. A kezdeti feed-generálás és cron beállítása után a Feed listára kerül, ahol a következőket találja:

 • feedek részletei
 • feed aktuális állapota egy színes koronggal jelölve
 • feed és cron URL-címek
 • letöltési linkek
 • feed megnyitása és törlése
 • linkek a kézi újragenerálásra
 • cron szolgáltatások beállításai

✅ Ismerje meg a feedhez tartozó színes korongok jelentését

A gyorsabb tájékozódás érdekében a feed állapotát színes korongokkal láttuk el.

 • Ha a feed piros koronggal van jelölve, a feed törölve lett, vagy a feed generálása még nem kezdődött el.
 • Ha narancssárga korongot lát, a generálás már megkezdődött, de a feed még nincs teljesen generálva.
 • A zöld korong olyan feedet jelent, amely rendelkezik URL-címmel, és amellyel már tovább dolgozhat.

A színes korong mellett találja a feed legutóbbi generálásának dátumát és időpontját. A narancssárga szín esetében azt is megtudhatja, hogy a feed hány százalékban készült el. Ha a létrehozott feedek nem frissültek az elmúlt 48 órában (pl. egy hibás cron hívása miatt), a bővítmény egy piros koronggal értesíti Önt.

 

✅ Mit tartalmaz a Beállítások oldal

A termék feed összes részletét áthelyeztük a Beállítások oldalra (fogaskerék ikon). Az egyes lehetőségek az e-kereskedelmi platformtól függően változnak. Mit talál a WooCommerce bővítményben?
Všechny detaily o produktovém feedu jsme přesunuli do záložky Nastavení (ikonka ozubeného kolečka). Jednotlivé možnosti se liší podle e-commerce platformy. Co najdete v pluginu WooCommerce?

 • Ha a támogatott külső bővítmények egyikét használja az EAN-kód termékhez való hozzáadásához, a Mergado Pack felismeri azt, és exportálja a termék feedben. Ha egynél több ilyen bővítménye van telepítve, a Beállítások lapon kiválaszthatja, hogy melyiket használja az EAN-értékhez a feedben.
 • Ha webáruházával külföldön is értékesít, akkor biztosan szüksége lesz az adótípusok meghatározására. A Beállítások második sorában kiválaszthatja, hogy milyen adókulcsot szeretne használni a feedben.

 • A harmadik lehetőség a feed létrehozásának egy lépése során létrehozott elemek számát jelöli. Javasoljuk, hogy ne változtassa meg ezt a számot. A bővítmény a kezdeti generálás során maga felismerni, hogy melyik beállítás a legmegfelelőbb az Ön webáruháza számára.

✅ Hogyan működik az automatikus feed generálás

Ha a termékek száma (a változatokkal együtt) több ezerre tehető, akkor a feed előállítási folyamatot célszerű több lépésre, azaz kisebb részekre osztani. Az egész folyamat stabilabb és gyorsabb lesz.

Az új verzióban a Mergado Pack egy automatikus funkciót is kapott, amely felismeri, hogy hány termék van a webáruházában.

 • Ha 1500-nál kevesebb, akkor megpróbálja egyszerre létrehozni a teljes feedet.
 • Ha a generálás során hiba lép fel (pl. a PHP-szkript futtatásának időhiánya miatt), vagy ha több mint 1500 termék van, a rendszer több lépésre osztja a generálást.
 • A generálás során a tételek száma lépésenként fokozatosan csökken, amíg az egész folyamat hibátlan nem lesz, és az adagolás befejeződik. A bővítmény ezt a számot elmenti, és egy generálási lépésben ezt fogja használni az elemek kezdeti számaként.
 • Ha ezt a számot a Beállításokban magasabb számra írja át, a következő generálás során hiba léphet fel. A második kísérletnél az automata újra elkezdi keresni az optimális tételnagyságot.

 

Igyekszünk a Mergado Pack-et folyamatosan a felhasználói igényekhez igazítani. Tesztelje az új dizájnt, és ossza meg velünk a véleményét. A WordPress WooCommerce plugin legújabb verziójának letöltéséhez kattintson erre a linkre. A letöltési fájlt az oldal alján a Speciális beállítások > Fejlesztői verzió menüpont alatt találja meg.

 

Ezeket olvasta már?

Adatok importálása Google Sheets-ből a Mergadóba

A következő minisorozatunk első részében az adatok Mergadóba történő importálásával fogunk foglalkozni. Legyen az egy CSV fájl vagy Google Sheets táblázat, ezzel a művelettel, gyorsan és könnyedén importálhatóak a szükséges, vagy kiegészítő adatokat a Mergadóba. Két lehetőség is kínálkozik.

31.01.2022
Mergado GYIK: Az adatok automatikus újragenerálása

A GYIK-sorozat első két részében a számlázással és a díjfizetéssel kapcsolatos kérdésekre válaszoltunk. A harmadik részben az adatok automatikus újragenerálásával kapcsolatos kérdéseket igyekszünk megválaszolni. 

14.12.2021
Mergado GYIK: Díjfizetés a Mergado használatáért

A GYIK-sorozat előző részében összefoglaltuk a számlázással kapcsolatos alapvető kérdéseket. A második részben a Mergado díjfizetésével, a tarifákkal és a kedvezményekkel kapcsolatos kérdésekre válaszolunk.

10.11.2021

Megjegyzés hozzáadása