Mergado Audit A-tól Z-ig

Article published 30.09.2020

Az auditnak köszönhetően feltárhatjuk az XML feed legapróbb hibáit, és eltávolíthatjuk a hirdetést akadályozó problémás részeket. Ez a kis enciklopédia tartalmaz minden fontos információt amely segíthet, az audittal kapcsolatos kérdésekben.

 

A mint Audit

Az Audit a feed technikai ellenőrzése, amely feltárja annak hibás részeit és hiányoságait. Ez az ellenőrzése azért fontos, hogy termékeink a megfelelő módon jelenjenek meg az árösszehasonlító oldalakon, és hogy a hirdetéseink a várt eredményeket hozzák. Az audit során különböző validátorok ellenőrzik a feed különböző részeit.

A felhasználói javaslatok és visszajelzések alapján fejlesztőink további validátorokkal bővítik az audit egyes ellenőrzési szakaszait

E mint audit Eredmények

Az audit befejezése után az eredményeket a megadott e-mail címre küldjük el. Az egész folyamat a termékek számától függ. Többnyire néhány percet vesz igénybe, nagy mennyiségű termék esetében akár több órát is. A feltöltött fájl maximális mérete 500 MB lehet. Az eredmények között megtekinthető az összes észlelt hiba, és az egyes tételek külön-külön is kattinthatóak.

Az eredmények az audit elvégzése után még 10 napig állnak rendelkezésre, majd archiváljuk őket. Az audit újboli futtatásával a már kezelt feed többször is ellenőrizhető.

H mint Hiba, amelyet feltár az audit

Az audit eredmények három típusú hibát mutat:

  • Piros színnel a jelentős hibákat jelöljük, amelyeket javítania kell.
  • Narancssárgával jelöljük a hiányoságokat, amelyek javítása szükséges (pl. hiányzó EAN kód), viszont az egyes árösszehasonlító oldalak nem utasítják el ez miatt.
  • Zölddel jelöljük az ajánlásokat, amelyek a saját belátása szerint kezelhet - ezek segítségével finomhangolhatja a feed alapvető részleteit.

A leggyakrabban észlelt hibák esetében az audit azonnal lehetőséget kínál azok kijavítására. Az eredmények mellett linket is biztosítunk egy konkrét videósúgóhoz vagy egy olyan cikkhez, amely tartalmazza a Mergado feed javításához szükséges lépéseket. 

Az audit eredményeinek előnézete színkódolt hibákkal.

I mint Ingyenes

Az Audit ingyenes és nem von magával semmilyen kötelezettséget. Futtathatja közvetlenül a platformunkról, vagy az audit oldaláról - ennek a lehetőségnek a használatához nem kell fiókot létrehoznia a Mergadóban.

Az audit ellenőrzést tanácsos többször megismételni. Mivel a webáruházak és a kereskedők gyakran maguk módosítják az árakat, paramétereket vagy a termékeket. Ezért javasoljuk hogy legalább havonta egyszer végezze el. Ennek köszönhetően feedje folyamatosan frissül, és készen áll arra, hogy helyesen csatlakozhasson az árösszehasonító oldalra.

X mint XML feed

Az audit legfőbb része az XML feed URL-je. Az első lépés az XML fájl címének beillesztése az űrlapra és az e-mail címe ahová az eredmények érkeznek.

A Mergadón keresztül végzett audit esetén az ellenőrzés a kimeneti feeden történik. A második lehetőség maga az audit oldala - belépésnél több fajta feed közül választhat, amelyet elég ha a megfelelő mezőbe helyez mint URL-t.

1. lehetőség – Audit a Mergado platformról
2. lehetőség - Audit az audit.mergado.com oldalról.

Az audit eredménye elárulja, hol lehet javítani a feeden. Ezek a hibák lehetőséget teremtenek, hogy növelje hirdetései teljesítményét. Ha felkeltette érdeklődését a Mergado audit, próbálja ki ingyen. De a Mergado ezen kívül még sok más lehetőséget is kínál. Próbálja ki ingyen egy hónapig, és egyszerűsítse online üzleti tevékenységét.

Megjegyzés hozzáadása