Szabaduljon meg az ismétlődő export beállításoktól a Master feed segítségével

Ahhoz, hogy a Mergadóban kezelhesse a termék hirdetéseit, létre kell hoznia egy exportot, amelyben szerkesztheti a szükséges adatokat. Ha már egynél több exporttal rendelkezik előfordulhat, hogy külön-külön minden exportnál ugyanazon beállításokat végzi el ismételten. Az ilyen esetekben érdemes kihasználni a Master feed adta lehetőséget, amelynek köszönhetően a beállítások jelentős részét tömegesen végezheti el. Nézzük, hogyan állíthatjuk be.

Egyszerűsítse le munkáját a Master feed segítségével

Első lépésként a szokásos módon létrehozunk egy exportot, amely a fő export lesz, azaz a Master feed. Ebben az exportban végezzük el az összes olyan beállítást, amely ismétlődik a különböző exportoknál. Ezt követően a „fő” export kimeneti URL-címéből létrehozzuk a különböző hirdetési csatornákra szánt exportokat, amelyeknél már csak a szükséges kiigazításokat kell elvégezni.

Az adatok szerkesztéséhez a két módszert kombinálhatja is. Természetesen a megszokott módon, szűrőkkel és szabályokkal is javíthatja a webáruháza feedjeit.

Tanácsos, ha a Master feed esetében a bemeneti és a kimeneti formátum megegyezik. Így a lehető legtöbb információ megmarad a feedben.

Master feed ábrázolása a Mergadóban

A Master feed előnyei

  • nem szükséges minden egyes exportnál ugyanazokat a beállításokat kelljen elvégezni.
  • a módosítások gyorsan, egyszerűen, egy helyen végezheti el anélkül, hogy a műveletet meg kellene ismételni a fennmaradó kisebb exportoknál.
  • kombinálhatja a Master feed exportot és a közvetlenül a webáruházból generált feed exportját.

A Master feed hátrányai

  • ez egy extra export, ezért több terméke lesz a kimeneten és ez befolyásolhatja a Mergado használatának árát.
  • a master exporton áthaladó adatok miatt a folyamat lelassul - ezért az adatok egy kicsit később jutnak el az árösszehasonlító oldalra.

A Mergadóban teljes áttekintést kaphat a Master feed-ből létrehozott exportokról. Az Általános beállítások oldalon a kimeneti fájl címe mögött egy nyíl található, amely alatt a master feed-ből létrehozott összes export megtalálható.

Az egyes exportoknál ugyanígy megtalálja a nyíl szimbólumot (a Beállítások menüben és az Általános beállítások aloldalon). Itt találja a forrást, amelyből az export létrejött. Az egyes exportok nevei linkekből állnak, így könnyedén kattinthat a fő exportból a kisebb exportra és fordítva.

 

A Master feed és az egyedi exportok rendszerének használatával sok munkát takaríthat meg. Ha segítségre lenne szüksége, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot a mergado@mergado.hu e-mail-címen.

 

Ezeket olvasta már?

Mergado GYIK: Díjfizetés a Mergado használatáért

A GYIK-sorozat előző részében összefoglaltuk a számlázással kapcsolatos alapvető kérdéseket. A második részben a Mergado díjfizetésével, a tarifákkal és a kedvezményekkel kapcsolatos kérdésekre válaszolunk.

10.11.2021
Ismerje meg az adatok újragenerálásának lehetőségeit a Mergadóban

A Mergado használatával elért időmegtakarítás része, hogy gyorsan áttekintheti az elvégzett módosításokat. A Mergadóban elvégzett módosítások az adatok újragenerálása után jelennek meg a kimeneti feedben. Az adatok újragenerálásának több módja is van. Nézzük melyik módszert mikor érdemes használni.

06.10.2021
Állítsa be a helyes kategóriákat a Mergado segítségével

Az árösszehasonlító oldalakra szánt termékek kezelése során gyakran előfordul, hogy módosítani kell a kategóriákat az adott oldal kategória struktúrája alapján. A Mergado felhasználói egy ügyes szabály segítségével jelentősen meggyorsíthatják a megfelelő kategóriák kiválasztását. Lássuk, hogyan dolgozhat hatékonyan a Mergadóval.

27.04.2021

Megjegyzés hozzáadása