A Mergado hatékony beállítása #2: Szabályok helyes létrehozása

A cikk megjelenése 02. 06. 2020
| 2 perc olvasás

Sok terméket tartalmazó exportot kezel a Mergado-ban, és a szabályok alkalmazásánál lelassult feldolgozást észlelt? Az export helyes beállításával gyorsabban tudja feldolgozni a szabályokat a Mergado-ban. A minisorozatunk második részében megmutatjuk, hogyan hozzon létre szabályokat helyesen, és hogyan használja a Mergado‑t a lehető leghatékonyabban.

A megfelelően létrehozott szabályokkal felgyorsítja azok feldolgozását a Mergado-ban

Az útmutató első részében már bemutattuk a bemeneti kiválasztások létrehozásának előnyeit. A szabályok feldolgozásának felgyorsítását elősegíti az is, ha a lehető legtöbb szabályt a bemeneti kiválasztásokra hoz létre. A szabály egyetlen alkalmazásából kapott eredményeket ezután, többszörösen is fel lehet használni.

Példaként képzelje el, hogy egy csoportban van egy „A” szabály és egy „B” szabály, melyek a bemeneti kiválasztásokra vannak alkalmazva, és ráadásul nincsenek megszakítva egyetlen kimeneti kiválasztásra irányuló szabállyal sem. Miután a kiválasztás feldolgozta az „A” szabályt, a Mergado az egyetlen szabályalkalmazáson belül, tárolja azt a „rövid távú” memóriában, így a B” szabály alkalmazásánál már nem kell újra feldolgoznia a parancsot.

Gyakorlati példa

Nemrégiben az ügyfélszolgálati tanácsadóink egy olyan esettel találkoztak, ahol egy ügyfél több mint 300 000 termékkel rendelkezett az exportjában. Eközben egyetlen rejtési szabályt alkalmazott 100 kiválasztásra. Ez a beállítás általában lehetséges a Mergado-ban, és kisebb adatállományok esetében ez problémamentesen működik. Azonban a mechanizmus, amivel a Mergado kiválasztási szabályok alkalmazása működik, eltérő beállítást igényel 300 000 elemmel rendelkező adatállomány esetében.

Miről is volt szó:

Ennek az ügyfélnek az esetében a Mergado-nak a szabályok alkalmazásakor ki kellett százszor választania azokat a termékeket, amelyekre a szabályt, 300 000 sor között, alkalmaznia kellett. Ez lelassította a szabályok alkalmazásának folyamatát.

Megoldás:

Létezik egy hatékony megoldás, amely a Mergado gyorsabb adatfeldolgozáshoz (adatmegújításhoz) vezet. Elég a kiválasztásokat egyesíteni a lehető legkevesebb különálló bemeneti kiválasztásba, és a szabályt azokra alkalmazni. Például, ha 100 kiválasztást egybe egyesít, akkor a Mergado csak egyszer halad át a termékein (még összetettebb parancs esetében is).

Ha az adatállományában több termék található (tízezrek vagy százezrek), a szabályokat a lehető legkevesebb kiválasztásra alkalmazza. Szintén a lehető legtöbb szabályt a bemeneti értékek kiválasztására hozza létre — ne a kimenetikre. Ez kiküszöböli a szabályok lelassult feldolgozását.

Szerző / Vito Nikolič / 02. 06. 2020

Performance marketing + copy marketing + balkán e‑kereskedelem = Vito.

A Mergadóban a balkáni e‑kereskedelmi piacokért felelős és élete legnagyobb sikere, hogy találkozott Anđela Vešticával egy kávézóban.

Új megjegyzés hozzáadása

A mező tartalma nem nyilvános.
By submitting a comment, you agree to the processing of personal data.