Gyors és egyszerű kategóriapárosítás a Google Shopping-on. Bemutatjuk a Mergado legújabb funkcióját.

Article published 28.06.2022

A termékkategóriák helyes elnevezése fontos, hogy az árösszehasonlító oldalakon és PPC rendszerekben a megfelelő helyre kerüljenek a termékeink. Ennek köszönhetően hirdetései hatékonyabban működnek majd. Ezért bővítettük ki a Mergadót egy új funkcióval, amely könnyebbé és gyorsabbá teszi a megfelelő kategória kiválasztását és csökkenti a hibalehetőséget.

A Kategóriák tömeges átnevezése szabály újonnan automatikusan javasol kategóriákat

A Mergado által kínált szabályok közül az egyik leggyakrabban alkalmazott szabály a Kategóriák tömeges átnevezése. A szabály megfelelő beállításában a Bal oldal előtöltése gomb segíthet, amely egy kattintással betölti a webáruház kategóriáit. A jobb oldal kitöltésében, ahova a választott hirdetési csatorna kategóriáit kell megadni, a Mergado súgója segít, amely felkínálja az adott oldal kategória struktúráját. Ezt a struktúrát igyekszünk minél gyakrabban frissíteni, hogy mindig pontos adatokat tudjunk biztosítani. Újonnan pedig ezt a szabályt bővítettük ki egy funkcióval, amely a Javasolj kategóriákat gomb alatt található. 

Tudni szeretné, hogyan használja a Kategóriák tömeges átnevezése szabályt? Nézze meg ezt a videót:

Hogyan működik a kategóriák automatikus kínálata

 1. A Kategóriák tömeges átnevezése szabályban kattintson a Javasoljon kategóriákat gombra
 2. Ezt követően a Mergado összegyűjti a termék adatait és elküldi elemzésre.
 3. Pillanatokon belül pedig visszaküld 3 lehetséges javaslatot, amelyet az oldal jobb felén jelenít meg.
 4. A javaslatok közül kiválaszthatja a legmegfelelőbbet, amelyet szükség esetén még kiegészíthet (ha a javasolt kategória nem volt teljes).

Ez a mechanizmus a szavak és mondatok hasonlósága alapján ismeri fel az adott kimeneti formátumhoz tartozó karakterlánc típusát. És mivel a Mergado ismeri az adott formátum kategóriafáját, a legmegfelelőbb kategóriát fogja javasolni.

Mivel a Mergado ismeri a formátumok kategóriastruktúráit, a legmegfelelőbb kategóriát fogja javasolni.

Milyen formátumoknál javaslunk kategóriákat

 • Heureka.cz
 • Heureka.sk
 • Zboží.cz
 • Google.cz
 • Google.sk
 • Google.de
 • Google.hu
 • Google.pl
 • Google.us

 

Hasznos lenne, ha más formátumok esetében is tudnánk kategóriákat javasolni? Tudassa velünk, hogy melyikre lenne szükséges a Mergadóban.

Ellenőrizze le ingyen, hogy a kategóriák helyesen vannak-e beállítva. A Mergado feed audit segítségével feltárhatja feedje hiányosságait és hibáit.

Indítson ingyenes Feed Auditot
 • javítsa feedje kondícióját, és szerezzen tanácsokat a annak javítására
 • gyors és ingyenes technikai elemzés

Ezeket olvasta már?

Tegye áttekinthetőbbé Google Shopping kampányait a custom_label segítségével

Biztos benne, hogy kihasználja a Google Shopping által kínált összes lehetőséget? A custom_label elemeknek köszönhetően hatékonyan kezelheti reklámkampányát, például a szezonális termékek kiemelésével. A címkék használata a karácsonyi időszakban pedig főképp hasznos lehet. Nézzük, hogyan állíthatjuk be ezeket címkéket a Mergado segítségével.

18.11.2021
FAVI termékrendezés kategória struktúra szerint

A FAVI bútor kereső saját kategória struktúrával rendelkezik. A struktúrának köszönhetően kategorizálhatjuk a termékeket, és a megfelelő kategóriák kiválasztásával kiküszöbölheti a kockázatát annak, hogy termékei ne kerüljenek be a FAVI kínálatába.

23.09.2020

Megjegyzés hozzáadása