A MERGADO 2 új eszközzel rendelkezik. Kipróbálhatja vele az elemhez vezető utat vázlatként

A cikk megjelenése 06. 10. 2023
| 2 perc olvasás

A MERGADÓBAN folyamatosan azon dolgozunk, hogy alkalmazásunkat könnyen lehessen kezelni, ezzel a vele való munka is egyszerű legyen. A MERGADO Editor új verziójában egy olyan új eszközt talál, amellyel kipróbálhatja az Elemhez vezető útvonalat anélkül, hogy azt a feedre azonnal alkalmazná. Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan használhatja ezt az új funkciót.

Mielőtt rátérnénk a funkció konkrét bemutatására, tekintsük meg újra, hogy mi is valójában az Element-path és az Elemhez vezető út.

Mi az az Element-Path?

Az Element-Path egy nyelv, amelynek mi (MERGADO) vagyunk a szerzői, és amelynek segítségével az elemekhez (és értékeikhez) vezető utak írhatók.

Mi az az Elemhez vezető út?

Az Elemhez vezető út egy olyan eszköz, amelynek segítségével megcélozhatjuk egy elem értékeit. Célzás alatt azt értjük, hogy vagy el akarunk venni egy értéket az elemből, és máshol akarunk vele dolgozni, vagy írni akarunk bele, és szerkeszteni akarjuk.

Példa: Ha a termék nevére (pl. a NAME elem értékére) szeretnénk célozni, akkor az útvonal a “NAME” lesz. Ezt az útvonalat a MERGADO Editor beolvassa és ezáltal tudni fogja, hogy melyik elembe nézzen bele, és melyik értéket vegye/​szerkessze.

MERGADO 1 verzióban az Element-Path nyelvet nem lehetett használni, mivel ebben a verzióban nem volt többszörösség vagy elemstruktúra.

Hogyan próbáljuk ki a MERGADÓBAN az Elemhez vezető utat?

Az eszköz első verziója megtalálható az alkalmazásunkban a bal oldali menüben:

Videófájl

Itt kipróbálhatja az Elemhez vezető út megadását olvasáshoz és íráshoz, akár a saját termékével, vagy akár az előre elkészített példák segítségével a Google vagy a Shoptet számára.

Két lépésben feltölthető a termék, és kiderítheti, hogy milyen útvonalra van szüksége az egyes elemekhez vagy értékekhez:

  1. Illessze be saját termékét a feedből, vagy válasszon ki egy integrációt a bemutatás kedvéért
  1. Állítson be mindent saját igényei szerint. Az elemhez vezető út megadása után alább látható, hogy milyen értékekre céloz. Egy másik lehetőségként a kattintható menü segítségével is kiválaszthatja az elemeket.

Példák

1. példa:
A feed összes paraméterének megcélzása:

PARAM | PARAM_NAME

2. példa:
Egy konkrét paraméter (Szín) értékeinek megcélzása.

PARAM { PARAM_NAME = "Barva" } | VAL

3. példa:
A g:additional_image_link elem összes értékének megcélzása

g:additional_image_link

Az utat ennek az ikonnak a segítségével másolja be: Icon.

Még több példa érdekli Önt a célzással kapcsolatban? A fórumunkon egy külön bejegyzésben megtalálja őket.

Írja meg nekünk, hogy milyen az új eszközünkkel dolgozni! Ha bármilyen kérdése van, forduljon bátran ügyfélszolgálatunkhoz a mergado@mergado.hu címen.

 

Ezeket olvasta már?

Szerző / Izabela Štěpáníková / 06. 10. 2023
Címkék: Mergado hírek

Új megjegyzés hozzáadása

A mező tartalma nem nyilvános.
By submitting a comment, you agree to the processing of personal data.